torsdag 1 januari 2015

En trött Nyårsdag


Inget festande på Nyår för vår del. Lugnt och skönt, god mat, lite snacks och godis och en lyxig glass till kaffet på kvällen. Lille Nisse firade sin första Nyår hos oss ju, och det var med viss spänning vi väntade på smällare och raketer här i bygden. Det blev i och för sig väldigt lite av den varan. SKÖNT!
Men dom få som smällde....han brydde sej inte! Puh!
Dom andra tre är ju lugna och coola men man vet ju aldrig med "nykomlingar". Tycker det är så bedrövligt synd om alla skräckslagna djur därute... :(

Vi vaknade seeeeent på Nyårsdagen och sen blev det i stort sett inte gjort någonting. Rester från igår till middag, bekvämt och gott. Vila, kika på TV, hänga på facebook och vila lite igen. Allt medan regnet stod som spön i backen!
Och nu ikväll så varnas det...överallt...om stormen Svea som är på väg mot oss. Det ryktas om orkanbyar till och med. Vi får väl se vad det blir av det? Jag har lagat en stor kanna kaffe i alla fall om strömmen skulle gå. Sånt där är ingen lek....att vara utan kaffe, menar jag.. ;)


Hör nu hur vinden tar i...det dundrar från havet utanför. Och regnet slår mot rutorna. 
Lite tråkigt att det är kolsvart ute...man vill ju se!? Se när vattnet här i viken ryter till lite....det är mäktigt!
Däremot kunde jag gärna varit utan den där kastanjen precis här utanför gaveln. 
Min fasa är att den ska trilla över huset när det blåser så här...

Hej hopp och håll i hatten därute! 

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hej du glade :D

Ni verkar ha haft en lugn och skön nyårshelg precis som vi.
Slö, slapp och skitviktig.... eller hur var det nu.... :D
Kram Snuppeluppa.
Over og ut fra nabolandet :D

Raija sa...

Tack för kommentaren hos mig :-).

Ser att du också har hundar och flera, men av annan ras än mina. Vi hade det också lika lugnt på nyår och var hemma, vilket vi alltid är, om vi inte går över till grannarna en stund. Men vi är alltid med hundarna vid 12-slaget.