tisdag 13 januari 2015

Egon....den vilde!

I helgen som varit fick vi besök. Ett besök som både hördes, syntes och kändes!
Egon....en hätsk kille som såg till att vattenståndet steg ordentligt i vårt område med omnejd. Inne i stan stod parkeringsplatsen vid Kampenhof som vanligt översvämmad, folk fick evakueras i skopor på diverse fordon från bland annat Hotel Riverside. Borde förresten döpas om till Hotel In river... ;)
Gator och trottoarer låg översvämmade och folk fick vada med sina skor i handen på sina håll! 

Här ute på vischan nöjde vi oss med 1,5 meters förhöjt vattenstånd, som fick fårhagen nere i viken att förvandlas till komplett swimmingpool. Tur vi inte hade får där just nu! 
"Valrossberget" där vi kvinnfolk brukar ligga och vältra våra blekfeta kroppar i jakten på solens strålar, syntes bara själva toppen på....
Möblerna där nere flöt..jag drog upp ett par stycken men orkade inte mer i blåsten. Dessutom ville jag inte riskera kameran där nere. Saltet och vattendroppar sög sej fast på oss fort nog ändå.

Den ensamma svanen simmade kvar där nere. Han ser så ledsen ut, stackarn...
Men han åt och åt och åt...där måste ha flutit upp en massa gott där som vanligtvis var landbacke tidigare? När jag kom för nära så väste han varnande...."Hit, men inte längre", sa hans blick. Jag lydde.

Som mest såg jag dryga 40 m/sek som vi uppmätte på garagetaket här på gården. Strömmen gick några timmar, men vi var ändå väldigt lyckligt lottade som fick tillbaka den så snabbt. 

Och mina fiiiiiiina, nyputsade fönster.....är INTE längre fina! Helt indränkta i salt.....fett salt! 
L som var så go och putsade alla runt om precis innan Jul! :(

I dag är det Tjugondedag, tjugondag....tjugende....bad fasen heter det???? KNUT i alla fall!
Julen kastades ut här för några dagar sedan. Skönt tycker jag, när allt blir lite mer som vanligt igen. Bara att konstatera...jag är ingen Julmänniska. 
Nä, in med tulpaner och LJUS så fort som möjligt...tack! 

2 kommentarer:

Pixi sa...

sååå vackert ni har det men det visste jag redan men förträngt...<3

Lady Gaggig sa...

Ja, här är fint, det håller jag med om...men ni har också så himla fint! Skåne är allt väldigt speciellt för mej... 😉
Kram, Jison